Здравните власти в Съединените щати въведоха облекчения на мерките за хората,

...
Здравните власти в Съединените щати въведоха облекчения на мерките за хората,
Коментари Харесай

В САЩ свалиха някои мерки за ваксинираните |

Здравните управляващи в Съединените щати въведоха облекчения на ограниченията за хората, които са имунизирани срещу COVID-19. Имунизираните с две дози ще могат да се срещат с други имунизирани, както и с някои неимунизирани, оповестиха международните организации.

Хората могат да се считат за предпазени две седмици, откакто са получили последната доза от имунизацията, заяви Агенцията за надзор и предварителна защита на болесттите. Такива са към този момент над 30 милиона от американците.

Според новите разпореждания те към този момент могат да се срещат между тях навън без маски и без да съблюдават обществена отдалеченост. В елементарна среда обаче те са длъжни да съблюдават главните разпореждания, като да носят маски и да съблюдават отдалеченост на публични места, както и да заобикалят огромни тълпи и да се въздържат от пътувания.

За първи път от съвсем три месеца и половина Съединени американски щати регистрират по-малко от 1000 умряли от COVID-19 за денонощие, съгласно данни на университета " Джонс Хопкинс ".

За 24 часа умрелите с ковид в страната са 749, което е много надалеч от пика на 4473 умряли единствено за един ден на 12 януари. За последно прагът под 1000 умряли бе преминат на 29 ноември, когато за денонощие починаха 822 души.

Забавянето на епидемията в Съединени американски щати продължава. Нивото на болест и на гибел вследствие на болестта е сходно с това отпреди Хелоуин, Деня на Благодарността и други празници в края на годината, трансформирали се в синоним на пътувания и огромни фамилни събирания и надлежно и на засилено разпространяване на вируса.

За президента Джо Байдън спадът под прага от 1000 умряли с ковид дневно е втората добра вест в последните дни, след тази, че неговият оздравителен проект на стойност 1,9 трилиона $ бе утвърден в Сената на Конгреса. Ваксинационната акция продължава с цялостна пара и близо 31,5 милиона души към този момент са получили по две дози от имунизациите на Пфайзер/Бионтех и Модерна или една доза на Джонсън енд Джонсън.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР